domácí psí pamlsky

Zde Vám nabízíme recepty na psí pamlsky. Předem upozorňujeme, že jde o naše domácí pečení a recepty nejsou konzultovány s veterinářem. Všechny pamlsky může Váš pesan spořádat buďto během pár dní nebo nějaké zamrazte a vytahujte pokaždé, kdy bude potřeba. Na chladném místě nebo v ledničce vydrží tyto domácí pamlsky zhruba 2 týdny, v mrazáku pak 2 měsíce. Předpokládáme ale, že Vám dlouho nevydrží 🙂
Výhodou domácích psích pamlsků je, že přesně víte, co jste do nich dali, jsou čerstvé a navíc si užijete spousty zábavy (hlavně Vaši psi, kteří Vám vše budou rozkrádat již při přípravě na pečení)  🙂
Myslíme zde i na pejsky s nemocemi ledvin, slinivky, jater, či seniory s artritidou nebo pejsky intolerantní na lepek.
TIP: Pokud doma máte pejska intolerantního na lepek, vyberte si jakýkoli recept s tím, že pšeničnou mouku nahradíte moukou rýžovou, jáhlovou, kukuřičnou nebo dokonce ovesnou, u níž studie ukázaly, že je pro celiaky též vhodná! Dále je vhodnou náhražkou bramborový škrob.
Tak vzhůru do toho, půl je hotovo!

Až nějaké pamlsky budete péct, vyfoťte nám je a my je pak s Vaším svolením zveřejníme zde, přímo pod daným receptem!

 

Psí pamlsky s petrželí

(petržel podporuje svěží psí dech, obsahuje vitamín A a C)

Ingredience:

2 hrnky celozrnné mouky

1 hrnek ovesných vloček

1 polévková lžíce sušené petržele

2 vejce

½ hrnku vody (pokud bude směs moc suchá, trošku vody přidejte)

½ hrnku sušeného mléka

1 hrnek arašídového másla

 

Postup:

V jedné misce smíchejte suché ingredience, v druhé misce smíchejte vajíčka, vodu a arašídové máslo. Poté smíchejte vše dohromady, mixérem nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 30 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

Psí pamlsky z arašídového másla

Ingredience:

2 hrnky celozrnné mouky

1 hrnek ovesných vloček

1/3 hrnku arašídového másla

1 ¼ hrnku horké vody

 

Postup:

V jedné misce smíchejte suché ingredience, v druhé misce smíchejte vodu a arašídové máslo. Poté smíchejte vše dohromady, mixérem nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 30 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Skořicové psí pamlsky

Ingredience:

2 hrnky celozrnné mouky

½ hrnku ovesných vloček

2 čajové lžičky mleté skořice

½ hrnku arašídového másla

½ hrnku vody

½ hrnku vývaru (může být nahrazeno čistou vodou)

½ hrnku jahodové marmelády bez cukru

 

Postup:

V jedné misce smíchejte suché ingredience, v druhé misce smíchejte vodu, vývar, arašídové máslo a marmeládu. Poté smíchejte vše dohromady, mixérem nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 15 – 20 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Pamlsky pro psí seniory

(dýně obsahuje vitamín C a E, pomáhá se srdečními problémy a je též výborná na snížení váhy psa, či pro pejsky s chorobou ledvin, protože obsahuje méně fosforu)

Ingredience:

430 g dýňové kaše

¾ hrnku celozrnné mouky, rýže nebo ovesných vloček (dle citlivosti Vašeho psa na mouku)

½ hrnku sušeného mléka

 

Postup:

V misce smíchejte všechny ingredience dohromady, mixérem nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 15 – 20 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Skořicové pamlsky pro psí seniory s artritidou, či cukrovkou!!!

(skořice je výborná pro psy s artritidou, či cukrovkou – reguluje cukr v krvi, dále je dobrou volbou pro srdce Vašeho psa, jelikož zlepšuje krevní oběh, snižuje cholesterol a působí protizánětlivě)

Ingredience:

1 hrnek nakrájených jablek nebo dětské přesnídávky bez cukru (lze nahradit šťávou z jablek)

1 čajová lžička skořice

1 polévková lžíce petržele

1 hrnek studené vody

½ hrnku kokosového nebo olivového oleje (může být i jiný rostlinný olej)

5 hrnků tmavé rýžové mouky (můžete být i celozrnná či jiná mouka)

½ hrnku sušeného mléka

2 vejce

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady, mixérem nebo ručně. Doporučujeme těsto zchladit tak ½ hodiny v ledničce. Poté válečkem z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 25 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Lilyiny psí suchary

Ingredience:

4 hrnky celozrnné mouky

2 a ½ hrnku mouky z ovesných vloček

1 hrnek nastrouhaného sýra

1 hrnek tvarohu

2 hrnky vařeného, jemně nasekaného hovězího masa a vykostěných kuřecích prsou bez kůže

1 hrnek řepkového oleje

2 vejce

1 hrnek studené vody

1 hrnek cottage sýra

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady, mixérem nebo ručně. Doporučujeme těsto zchladit v ledničce. Poté válečkem z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 25 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova. Doporučujeme sušenky jednou otočit, aby byly lehce opečené z obou stran.

 

Dort s želatinou

Ingredience:

U tohoto receptu nedáváme množství, protože záleží na velikosti Vaší dortové formy 🙂

Průhledná želatina

Uvařené hovězí nebo kuřecí maso nakrájené na kousky

Uvařená kukuřice, hrášek a mrkev

Uvařené vajíčko nakrájené na plátky

 

Postup:

Všechny ingredience smíchejte, zalijte želatinou a nechte zatuhnout. Můžete podávat! J

 

Mrkvový dort

Ingredience:

Uvařená mrkev nakrájená na kolečka

Uvařená rýže

Uvařené kuřecí maso

Doplňující ingredience: strouhaný sýr, uvařený hrášek, kukuřice, uvařená vajíčka nakrájená na plátky

 

Postup:

Podél obvodu formy vyskládáme kolečka uvařené mrkve. Vnitřek formy vyplníme směsí z uvařené rýže, mrkve a kuřecího masa. Kdo chce, přidá další ingredience jako např. strouhaný sýr, uvařený hrášek, kukuřici, vajíčka atd. Poté dáte vychladit do lednice.

Můžete a nemusíte zalít želatinou.

Zeleninové, nebo-li vegetariánské psí pamlsky aneb trocha zeleniny psovi neuškodí 🙂

Ingredience:

1 nakrájené nebo nastrouhané jablko

2 hrnky nastrouhané mrkve

¼ + 2 čajové lžičky melasy nebo vybraného sirupu

¼ vody

1 hrnek lněného semínka

¼ hrnku ovesných vloček

¾ hrnku celozrnné mouky

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady buď mixérem, nebo ručně. Poté válečkem z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Sušené maso

Ingredience:

450 g mletého hovězího, krůtího nebo kuřecího masa

1 hrnek hovězích nebo kuřecích jater

 

Postup:

Nakrájejte játra na malé kousky a smíchejte je s mletým hovězím masem. Naberte si trochu směsi, vymačkejte z ní šťávu a vložte do sušičky. Sušte při 165°C zhruba 3 – 4 hodiny dle Vaší sušičky, dokud maso nebude suché a křupavé.

TIP: kdo nevlastní sušičku, vložte do trouby a pečte při 250°C zhruba 4 – 6 hodin.

 

Kuřecí psí pamlsky

Ingredience:

450 g uvařených kuřecích drobů

½ hrnku vývaru z vařených kuřecích drobů

3 polévkové lžíce oleje

3 vejce

2 hrnky celozrnné mouky

1 hrnek kukuřičné nebo jiné mouky

 

Postup:

V hrnci uvařte kuřecí droby. Poté si v jedné misce smíchejte suché ingredience, v druhé misce smíchejte vývar, kuřecí droby, olej a vejce. Dále smíchejte vše dohromady buď mixérem, nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 30 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Nízkotučné psí pamlsky pro pejsky s chorobou ledvin!!!

(Dýně obsahuje vitamín C a E, pomáhá se srdečními problémy a je též výborná na snížení váhy psa, či pro pejsky s chorobou ledvin, protože obsahuje méně fosforu. Méně fosforu obsahuje též cuketa a sladké brambory.)

Ingredience:

2 ½ hrnku bílé nebo hnědé rýžové mouky

1 hrnek uvařené zeleniny (dýně, cuketa, sladké brambory)

6 polévkových lžic zeleninového vývaru

1 čajová lžička sušené petržele

½ hrnku studené vody

 

Postup:

V hrnci uvařte zeleninu. Poté smíchejte vše dohromady buď mixérem, nebo ručně. Válečkem vyválejte z těsta plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 – 30 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

 

Veganské 🙂 psí pamlsky vhodné pro pejsky s problémy s ledvinami, či slinivkou

(Tito psi nemají žádná omezení ohledně mouky nebo fosforu, ale je velmi důležité jim hlídat příjem tuku!!! Tyto veganské pamlsky jsou pro ně perfektní, protože neobsahují živočišný tuk / protein.)

Ingredience:

1 rozmačkaný banán

½ hrnku arašídového másla

1 hrnek ovesných vloček

½ hrnku jablečné šťávy nebo rozmixovaných, či nastrouhaných jablek

1 ¼ hrnku celozrnné mouky

½ čajové lžičky skořice

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady buď mixérem, nebo ručně. Poté válečkem z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 10 – 15 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

Psí vánoční cukroví aneb šťastné a veselé pro ta naše psiska! 🙂

Ingredience:

1 hrnek ovesných vloček

1 vejce

1 polévková lžíce mleté skořice

1 polévková lžíce medu

2 polévkové lžíce vody

1 – 2 polévkové lžíce arašídového másla

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience dohromady buď mixérem, nebo ručně. Poté válečkem z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Kdo chce, může péct celý plát a poté nožem nakrájet čtverce nebo obdélníčky 🙂 Pečte na 250°C zhruba 20 minut dle Vaší trouby tak, aby byly sušenky opečené dozlatova.

Vicenta (Čenta) a oslava jejích 7.narozenin (foto poskytla Martina Hladká)
Vicenta (Čenta) a oslava jejích 7.narozenin (foto poskytla Martina Hladká)